Erop uit

Hoe fijn is dat, u loopt bij ons de poort uit zo de natuur in.

U kunt een kleine wandeling maken naar de auberge aan de andere kant van het dal. Daar een heerlijk kopje koffie drinken of een lekkere lunch nuttigen en weer terug.

 

Of wat dacht u van een wandeling naar het dorp Saint Maurice près Pionsat;

u kunt een bezoek brengen aan de brocante. 

 

 

Ook kunt u bij ons vandaan een "rondje om". Deze wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Binnen een straal van 10-15 kilometer starten er verschillende wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraad en duur. 

Deze wandelingen staan in de wandelgidsen die voor u ter beschikking zijn in uw gîte.

 

Wandelingen die nog wat verder weg zijn, zijn:

Lac des Fades (30 min) en Gour de Tazenat (55 min). Voor een lekkere wandeling met uw hond(en) gecombineerd met een frisse duik.

 

Of wat dacht u van een wandeling  naar La cascade du Gour saillant bij Saint Priest des Champs. Iets meer dan een uur lopen (3.2km). Deze wandeling vindt u op een half uurtje rijden vanaf ons huis.

 

Wilt u het iets meer bergachtig, dan moet u nog wat langer rijden.

Op een kleine 1,5 uur rijden vanaf ons huis vindt u verschillende grote meren:

Lac Pavin ligt op 1197 m. hoogte. De prachtige rondwandeling loop je in ongeveer een uur.  

 

Lac Chambon is in het zomerseizoen erg toeristisch, met een klein zwemstrand. De wandeling rond het meer beslaat ongeveer 4 km.

 

Lac Guéry:  dit meer ligt op 1244 m. hoogte, in de winter is het meer volledig bevroren. De wandeling rond het meer is iets meer dan 9 km. De wandeling biedt vele prachtige vergezichten.

 

Bezienswaardigheden in de buurt.

 

Leuke kleine plaatsjes om te bezoeken zijn oa; Châteauneuf les Bains, Evaux les Bains, Aubusson en zo kan ik er nog vele opnoemen.

 

Grote steden liggen wat verder weg.

 

Montluçon; (45km)

Ligt aan de rivier de Cher.

Aan de rechteroever vindt u de oude stad met zijn steile smalle straatjes. Een van de bezienswaardigheden van de stad is de Notre- Dame uit de 14e eeuw.

 

Riom; (65 km)

 

Is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Mooie bezienswaardigheden zijn de Baseliek Saint Amable, het paleis en de Sainte- Chapelle kerk. In de oude binnenstad van Riom vindt u verschillende leuke winkels en heerlijke terassen.

 

Clermont- Ferrand; (74km)

Rijk aan mooie pleinen, middeleeuwse straatjes en historische gebouwen. Zoals de zwarte gotische kerk "cathedrale- Notre- Dame- de-l'assomption. Deze kerk is gebouwd met lava steen. 

De stad heeft ook een groot winkelcentrum, leuke boetiekjes, cafeetjes en hippe restaurants.

 

 

Vichy; (93km)

In de eerste plaats zijn de beroemde thermen een bezoekje waard alsook de prachtige kerk Saint-Blaise en de opera in Art nouveau stijl.

 

 

 

 

 

Andere activiteiten dan wandelen

Er zijn in de omgeving vele mogelijkheden voor dagtrips met het hele gezin, bijvoorbeeld naar Gorges de la Sioule waar  je o.a. kunt  kanoën (ook voor mensen die  geen ervaring hebben). 

Boomklim parken, zoals het parc écureuil in Chatel- Guyon of het prachtige  vulkanengebied waar je kunt wandelen, fietsen, paragliden, bergbeklimmen en  zwemmen in een vulkanisch meer.

En natuurlijk het thema/pretpark Vulcania 

klik HIER voor meer dagtrips (voor het hele gezin) in de hele Auvergne.