Directe omgeving.

Vanuit ons huis en terrein kijk je uit over de prachtige heuvels van de Combraille en de Creuse. Een nog onontdekte parel in het midden van Frankrijk.

De Combraille zijn de uitlopers van de oude vulkanen van de Auvergne.

Het is een  heuvelachtig groen gebied, waar bossen en door boerenhagen omzoomde weilanden elkaar afwisselen. Een gebied met natuurlijke rust en schoonheid.

Vanuit het huis wandel je zo de prachtige natuur in en kan je fietstochten maken (voor de wat geoefende fietser). Waarbij de kans aanwezig is  om klein wild tegen te komen, zoals bijvoorbeeld reeën, vossen, marters, en vele  roofvogels.

Ook beschikken wij over een aantal boeken met wandelingen in de omgeving, die wij met liefde aan u meegeven om al het pracht samen met uw hond te ontdekken. 

Op ongeveer  4 km vanaf ons huis ligt het dorpje Saint Maurice près Pionsat, waar een  kleine supermarkt, met brooddepôt is.

Aan het meertje vlakbij het dorp is het heerlijk toeven op warme dagen. Helaas is het hier verboden voor honden.

 

Pionsat

Pionsat ligt op 18 km rijden en is een dorp/ stadje met  iets meer dan 1000 inwoners. 

Centraal staat het deels middeleeuwse kasteel,  dat je zomers kunt bezoeken.

De fraaie kerk en het oude gemeentehuis flankeren  het kasteel.

Op het naastgelegen plein is iedere vrijdagmorgen een gezellig  marktje met groenten, vis, gevogelte, en regionale producten. In Pionsat vind  je alle noodzakelijke voorzieningen: apotheek, supermarkt,  bakker, dokter, fysiotherapeut, bank met pin automaat, benzinepomp, opticien en twee (Nederlands sprekende) makelaarskantoren.   

 

Auzances

Auzances is een  stadje op 12 kilometer bij ons vandaan, in het departement la Creuse.

Net als in Pionsat kun je hier terecht voor je  dagelijkse boodschappen in de supermarkt, de kleine lokale winkels, een terrasje pakken en genieten van de omgeving en van wat het Franse platteland zoal te  bieden heeft. Op dinsdag ochtend is hier een grote markt.

In de directe  omgeving kan je diverse kastelen bezoeken.