Erop uit

Wandelingen in de omgeving

Hoe fijn is dat, u loopt bij ons de poort uit zo de natuur in.

Wat dacht u van een wandeling naar het dorp Saint Maurice près Pionsat. U kunt daar een bezoek brengen aan de

brocante "La Remise".

Vanuit de gîte heeft u de mogelijkheid om 2 wandelingen te maken. Varièrent van 1½ tot 2½ uur.

Binnen een straal van 5 tot 10 kilometer starten er verschillende wandelingen met een verschillende moeilijkheidsgraad en duur. Deze wandelingen staan in de wandelgidsen of informatiemap die voor u ter beschikking zijn in uw gîte. 

 

Wandelingen die wat verder weg zijn:

Lac des Fades (30 min) en Gour de Tazenat (55 min). Voor een lekkere wandeling met uw hond(en) gecombineerd met een frisse duik. 

Of wat dacht u van een wandeling  naar La cascade du Gour saillant bij Saint Priest des Champs.  Deze wandeling vindt u op een half uurtje rijden vanaf ons huis. 

Wilt u het iets meer bergachtig, dan moet u nog wat langer rijden.

Op een kleine 1,5 uur rijden vanaf ons huis vindt u verschillende grote meren:

Lac Pavin ligt op 1197 m. hoogte. De prachtige rondwandeling loop je in ongeveer een uur.   

Lac Chambon is in het zomerseizoen erg toeristisch, met een klein zwemstrand. De wandeling rond het meer beslaat ongeveer 4 km. 

Lac Guéry:  dit meer ligt op 1244 m. hoogte. Grote kans bestaat dat in de winter het meer volledig bevroren is. De wandeling rond het meer is iets meer dan 9 km. De wandeling biedt vele prachtige vergezichten. 

 

Bezienswaardigheden in de buurt.

Leuke dorpjes om te bezoeken zijn o.a.; Néris les Bains, Evaux les Bains, Aubusson en Chambon sur Voueize.

De grotere steden liggen wat verder weg. 

Montluçon; (45km)

Ligt aan de rivier de Cher.

Aan de rechteroever vindt u de oude stad met zijn steile smalle straatjes. Een van de bezienswaardigheden van de stad is de Notre- Dame uit de 14e eeuw. 

Riom; (65 km) 

Is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Mooie bezienswaardigheden zijn de Baseliek Saint Amable, het paleis en de Sainte- Chapelle kerk. In de oude binnenstad van Riom vindt u verschillende leuke winkels en heerlijke terrasjes. 

Clermont- Ferrand; (74km)

Rijk aan mooie pleinen, middeleeuwse straatjes en historische gebouwen. Zoals de zwarte gotische kerk "cathedrale- Notre- Dame- de-l'assomption. Deze kerk is gebouwd met lava steen. 

De stad heeft ook een groot winkelcentrum, leuke boetiekjes, cafeetjes en hippe restaurants. 

Vichy; (93km)

In de eerste plaats zijn de beroemde thermen een bezoekje waard alsook de prachtige kerk Saint-Blaise en de opera in Art nouveau stijl. 

Andere activiteiten dan wandelen. 

Er zijn in de omgeving vele mogelijkheden voor dagtrips met het hele gezin, bijvoorbeeld naar "Gorges de la Sioule" waar  je o.a. kunt  kanoën (ook voor mensen die  geen ervaring hebben). 

Boomklim parken, zoals het "parc écureuil" in Chatel-Guyon of het prachtige  vulkanengebied waar je kunt wandelen, fietsen, paragliden, bergbeklimmen en  zwemmen in een vulkanisch meer.

En natuurlijk het thema/pretpark "Vulcania" 

klik HIER voor meer dagtrips (voor het hele gezin) in de hele Auvergne.