Pasen 2014

Zo rond de Pasen was het voor ons weer klus tijd in Frankrijk.

Onze woonkamer stond weer afgeladen vol met spullen om mee te slepen. En dit keer niet alleen de woonkamer, maar ook in de tuin stond het een en ander.

Er waren mensen die tegen ons zeiden dat er in Frankrijk ook winkels zijn... haha dat is natuurlijk heel erg waar.

Maar onze tijd daar is zo beperkt (zeker deze keer). Als we die kostbare tijd dan daar in winkels moeten gaan besteden blijft er voor potentiele klus tijd niet heel veel meer over.

kwestie van keuzes maken. 

Zo hadden wij dit keer een zwembad met alle toebehoren bij ons, een op marktplaats gekocht speeltoestel, een zelfgemaakte deur, en onze ramen. 

Dit keer kregen wij hulp van onze lieve vrienden Ellen & Eric en hun kinderen Thijs & Emma.

Onze things to do list was lang, maar had dit keer niet zo veel met het huis zelf van doen. Maar meer met dingen rond om het huis. (maar dat deed het meegesleepte spul misschien al vermoedden)

Edwin zou het plafond er weer in maken (na reparatie van steunbalken), het zwembad moest natuurlijk opgezet worden, maar daar wilde we ook gelijk een aparte water toevoer en stroom voor maken , het speeltoestel wilde we in elkaar, en op het laatste moment besloot ed nog even dat de stoppenkast in de schuur verplaatst en vernieuwd moest worden.... :)

Voor mij stond onderhoud aan het terrein op programma. snoeien, maaien en alvast een en ander planten voor wat meer kleur en privacy.

elk jaar willen we wat nieuwe dingen planten zodat het ruim de tijd heeft om te groeien.

Deze keer ben ik begonnen met het aanleggen van een erf afscheiding met het buur huis. (dat is nu wel onbewoond. maar ja je weet nooit wat de toekomst brengt.)

Dus zijn er 60 beukenhaag boompjes de grond in gegaan, (hiermee ben ik op de helft met die erf afscheiding.) 10 lavendel plantjes, 3 hortensia's, 10 zeepkruid, 2 appelboompjes, 2 aalbesstruikjes en 1 zelf opgekweekte kastanje. Van uit een kastanje uit Velserbeek, ben heel benieuwd of deze aan gaat slaan verder.

En we hadden dus, zoals eerder gezegd, hulp van Ellen & Eric.

En wat hebben ze gebuffeld zeg, ongelofelijk! Eric heeft 2 volle dagen in de grond staan hakken om de waterleiding op te graven en geul voor stroom. 

En dat is echt hakken geweest, want wij wonen grotendeels op

rots grond.

Hij begon 's morgens al voor het ontbijt met hakken om rond een uur

of 6 pas te stoppen. En toen hij klaar was met de geul, was het kwestie van de

stroom draad er in en de boel kon weer dicht. zo ondankbaar werk. En ik wilde op

die plaats ook nog een muurtje.... en ja inmiddels stenen genoeg op gegraven,

dus daarna aan de sjouw met stenen om nat haar muurtje op te

bouwen.

Ellen had zich gestort, in eerste instantie met mij maar later

met Thijs, om de 1.5 m3 zand die er was gebracht voor onder het zwembad te

verplaatsen naar de juiste plek en daar een vlakke ondergrond van te maken.

Daarna is het zwembad opgezet en kon de kraan open. (en die bleef open....  pfff wat een water ging er in)

Daarvoor was Ellen al bezig geweest met de 60 beukenboompjes en

daarna nog verschillende snoeiwerkzaamheden.

Onze lange things to do list is niet gehaald. Dat had verschillende oorzaken.

We hebben van verschillende mensen bezoek  gehad. En dat is ontzettend leuk, maar houdt ook op. Helemaal als het onze  buurman betreft qua oponthoud. die man is zo blij met aanspraak dat hij  haast niet meer weg gaat :(

En we hadden wat tegenslag met stroom  in een van de caravans. dat was een tijdrovende klus voor ed, voor dat hij  het probleem had gevonden. 

En tot slot nog vertraging met de  nieuwe stoppenkast. De bedrading in de oude stoppenkast bleek zo ellendig te zijn dat alles nieuw getrokken moest worden en vervolgens deed een

hoofdschakelaar het niet meer. En inmiddels was het al de avond voor vertrek. Rustig zitten met een glaasje wijn en de dagen afsluiten met ellen en eric zat er, behalve tijdens het eten, helaas niet in.

Gelukkig hebben we dat de afgelopen dagen op andere momenten wel gedaan, dat lekker

zitten met een glaasje wijn!

want naast het harde werken was het heerlijk weer en vooral heel heel gezellig!