Voorjaarsvakantie 2014 "we gaan van start"

Vrijdag 21 februari, 21.30u vertrokken wij weer richting Frankrijk. Onze aanhanger afgeladen vol, met gereedschap, en spullen voor in de caravan. (want ja, nu we een soort van seizoen plaats hebben met de caravan kan je je iets meer luxe permitteren)

We gingen dus met een hoop spullen, maar zonder onze ramen. Wij hebben in Nederland ramen laten maken, maar deze werden niet op tijd geleverd (ik bespaar jullie een verslag van de vele en elle lange soms niet al te vriendelijke telefoongesprekken)

Maar dit hield dus wel in dat de persoon die ze voor ons ging plaatsen afgezegd moest worden. Gelukkig was dit een niet al te groot probleem en kon het verzet worden, maar helaas wel naar juni. Het duurt dus nog even voor we dat resultaat kunnen zien. En geloof me, daar zijn we reuze nieuwsgierig naar nu we de ramen inmiddels in ons bezit hebben. (die werden natuurlijk 3 dagen na terugkomst uit Frankrijk geleverd.....)

Onze planning was dat wij 's morgens rond de klok van 7 bij de bouwmarkt stonden, zodat wij gelijk de benodigde materialen voor de eerste dagen mee konden nemen. (puur praktisch natuurlijk, als de bouwmarkt zo ver weg zit...) 6.30u stonden wij daar. Keurig op tijd. Hij was nog niet eens open.

Om 8.00u reden wij met nog meer spullen het laatste uurtje op weg naar HUIS!

Die dag hebben wij de beide caravans goed neergezet, voortent opgezet, alles uitgepakt en een plaats gegeven, vlonder in de voortent gemaakt, vroeg gegeten en vooral héél vroeg naar bed.

 

Zondag was een prachtige dag.... 7.30u de wekker (en om die tijd ging ie de hele week)

Voor mij (Natalie) begon het schilderen. Ik dacht (heel naïef) dat ik daar met 3 dagen wel klaar mee zou zijn. Achteraf heeft mij dat de volle week en een pijnlijke schouder/ boven arm

gekost. Ik kon even geen groen meer zien. 

Ik heb uit staan rekenen tijdens het schilderen (je moet toch wat...) dat ik na 7 dagen in totaal bijna een kilometer geschilderd had. (alle balken en planken moesten 3x)

Ik zal ook even uitleggen waarom wij de balken een andere kleur hebben gegeven, ze waren immers zo mooi van zichzelf. Dat klopt!

Her en der ontbreekt een deel balk, en aangezien het draagbalken zijn moet dit wel gerepareerd worden, daar waren de vorige eigenaren ook al mee begonnen... omdat je dan zo'n keur krijgt aan verschillende soorten hout en dus kleur. (je krijgt de nieuwe stukken nooit zo mooi oud en bruin, als wat er al zit.) dus vandaar een dekkende verf er over. 

En hier thuis hangt op ons moodboard en plaatje van een woonkeuken, waarvan wij hopen dat die van ons er in de toekomst ook zo uit mag zien....

Mijn verdere werkzaamheden deze week waren nog stenen rapen in een omgeploegd stuk land, pinda ketting rijgen, wol poppetjes maken en verliezen (keer op keer... snik) met Yahtzee van

Tess.

Edwin en Thijs hadden deze week veel meer klussen.

Zij zouden een vloer/ plafond plaatsen deze week, maar omdat er geen raam boven geplaatst hoefde te worden en ik het niet ging redden al dat schilderen in 3 dagen werd de planning omgegooid...

*Er is een grotere vlonder rond de wc en douche gemaakt, met daarover een stukje zeil. zo staan we na het douchen niet gelijk weer in de prut.

*Er moest een waterdruk reduceer kraan/ knop op de waterleiding geplaatst worden. Onze waterdruk is zo hoog daar, dat je water anders alles stuk maakt (binnenkant wc pot enzo) Dit klusje ging niet 1,2,3 gemakkelijk en is erg tijdrovend geweest.

*Ze hebben een nieuwe buitenlamp opgehangen, die was in de herfstvakantie kapot gewaaid

*dakgoot en regenpijpen over de gehele achterkant (19 meter) plaatsen. (dit kwam in plaats van de vloer)

*Stuk muur gerepareerd en geoefend met voegen.

*naar de bouwmarkt (En dat kost bijna een dag)

 

En met z'n vieren tussen al het werk door vooral héél erg genieten!

Zondag 2 maart gingen wij weer met pijn in ons hart naar Nederland. Wat hadden we graag willen blijven en nog veel meer klussen willen doen!